Vierkeerbeter.nl helpt patienten bij herstel na IC-opname

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 80.000 mensen op een intensive care (IC) opgenomen. Met goede zorg is de kans om te herstellen groot. Maar als mensen weer naar huis mogen ervaren ze tijdens hun herstel vaak nog allerlei problemen. In opdracht van de Stichting Eten+Welzijn ontwikkelden we daarom vierkeerbeter.nl.

Vierkeerbeter.nl helpt patiënten bij herstel na IC-opname door zelf (gedeeltelijk) de regie te nemen over de gezondheid

De naam verwijst naar de vier herstelpijlers: Bouwstoffen, Brandstoffen, Beschermstoffen en beweging. Samen zorgen ze ervoor dat je weer beter wordt: Vier keer Beter! De website geeft zoveel mogelijk informatie en tips die bijdragen aan herstel op thema’s die voor hen van toepassing zijn. Het doel van de website is om bij te dragen aan “patient empowerment”: meer zelfregie door de patiënt, die daarmee de controle of een gevoel van controle heeft over het gezondheidsproces dat hij of zij ondergaat.


Doelgroep

De website is niet alleen bedoeld voor patiënten die op de IC hebben gelegen. Mensen met lichtere Covid-19 besmettingen kunnen ook belemmeringen ondervinden door bijvoorbeeld smaak- en geurverlies of verminderde eetlust. Daarnaast zijn er natuurlijk mensen betrokken bij het herstelproces uit de directe omgeving van de patiënt. Ook voor hen is deze thuishulp relevant.


Website als thuishulp

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 80.000 mensen op een intensive care (IC) opgenomen. Dankzij goede zorg is de kans om te overleven groot. Maar als mensen weer naar huis mogen, dan ervaren ze tijdens hun herstel vaak nog allerlei problemen. Terwijl je eigenlijk maar één ding wilt; weer terug naar normaal. En dat is nog best lastig! Fysiek contact is ingewikkeld of zelfs onmogelijk. De website vierkeerbeter.nl helpt patiënten met praktische informatie en tips via video’s bij herstel na een IC-opname, bijvoorbeeld als gevolg van Covid-19.

Praktisch en gebruiksvriendelijk

Op de website wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende problemen na een IC-opname. Mensen hebben vaak last van spierverlies, concentratieproblemen en smaak- en geurverlies. Per thema worden de belangrijkste vragen in korte video’s beantwoord vanuit verschillende invalshoeken. Het succes van de website valt of staat met het gemak waarmee de website gebruiker de informatie tot zich kan nemen. Dit komt tot uiting via video’s en makkelijk te downloaden tips.

Praktisch en gebruiksvriendelijk

Meer weten?

Wil je meer informatie over het artikel of vierkeerbeter.nl? Neem gerust contact op met Mike Mulders.

Mike Mulders
Digital marketing manager

mikemulders@techonomy.nl

📞 0630953296

Branches waarin we werken: